søndag 14. september 2008

Kampreferat Ullern - Bøler

Så har det vært kamp igjen da, på lørdag i nydelig høstvær tok vi imot Bøler. Etter en heller dårlig forestilling mot Ready tidligere i uken måtte vi prøve å nullstille oss. Vi tok fatt i to enkle problemstillinger; ikke slippe inn mål og det å vinne flere dueller enn motstanderen. Vi la også opp en mer defensiv strategi; Mads og Gard med betydelig mer defensivt ansvar enn det vi tidligere har kjørt med. Forsvaret hadde en arbeidsoppgave; aldri to touch men enkleste løsning!

Videre hadde vi kun Jesper på topp og vi satset på å få til noen kontringer. Videre la vi opp til at Erik B skulle slå gode server hvis vi fikk frispark på Bølers banehalvdel og trykke mange av våre folk inn i boksen. Vi utlovet en premie til den som kjempet best på laget og en spesialpremie hvis vi fikk et mål på heading. I den korte tiden Arslan og Roger har vært i spann har de greid å etablere en mye bedre konsentrasjon i laget; det er mye lettere nå å kommunisere og avtale opplegg for kampen. Dette legger jeg merke da jeg med ujevne mellomrom har coachet laget.

La det være sagt med en gang, vi møtte et meget godt Bøler lag - og et lag som var vesentlig bedre enn for eksempel Ready. Og det må vi faktisk innse, det er ikke det at vi hele tiden er så veldig dårlige men vi møter lag som er gjennomsnittlig 10-15% bedre enn oss i ferdighetsmessig akkurat nå - de er kort sagt kommet noe lenger i sin spillerutvikling enn det vi har og da blir det en del tap. Men dette kan se helt anderledes ut til neste år. Bøler har tydelig jobbet godt etter overgang til 11ver fotball og var godt besatt på alle plasser. Men jeg vil si vårt taktiske opplegg virket i lange perioder av kampen og jeg mener vi spilte 100% bedre enn mot Ready. Vi greide i lange perioder å demme opp bakover, Mads og Gard gjorde nøyaktig det vi var enige om og fikk revet opp en del av finspillet til Bøler.

Forsvaret vårt med Erik B i spissen gjorde også periodevis en veldig god jobb. Ola holdt oss inne i kampen med flere virkelig bra redninger. Det er klart at det ikke er lett for Jesper å ligge alene på topp i en kamp som dette, men midtbanen vår med KM, Mikkel, Gard, Georg samt flankespillere og backer i Joachim, Erik, Yousef og Henrik skjønte oppgaven og kom med oppspill etter beste evne og jeg tør påstå at vi produserte flere kvalifiserte målsjanser enn i noen annen seriekamp i år. Veldig synd vi ikke får uttelling, det hadde vi virkelig fortjent. Vår venn Nisse klaget over vondt i hodet etter kampen, og det er ikke rart; aldri har du vel heller vunnet flere hodedueller! Vi lærer for hver kamp vi spiller. Vi har hatt en lang motgangsperiode men vi tar små skritt i riktig retning hele tiden. Det er kjempeforskjell å tape stort når hovedårsaken er oppgitthet (gjerne giddaløshet..), kjefting på medspillere, mangel på konsentrasjon - enn det vi så på lørdag der vi taper for et (akkurat nå) vesentlig bedre lag men med full innsats, lojalitet mot avtalt opplegg og full støtte til hverandre under kampen.

En ting er iallefall sikkert; neste kamp mot VIF skal vi vinne !

Hilsen Halvor

Ingen kommentarer: