onsdag 6. august 2008

Hilsen fra Rosenborg fotballskolen

På Rosenborg fotballskole er det foredrag hver dag med forskjellig tema. I går var det om det viktigste i lagidrett - respekt, oppførsel og holdninger. Der ble det gitt en sterk oppfordring til alle på RbK skolen om å ta med seg følgende budskap hjem til sine respektive klubber:

- Topping av lag skal IKKE forekomme før i 16-17 års alderen.
- Inndeling i første og andrelag er beste måte å ødelegge og miste talenter på.
- Fotball skal i første rekke være morro. Kommer alvoret for tidlig mister man for mange spillere, deriblandt også mange talenter - det er en helt misforstått filosofi.
- Alle klubber har et sosialt ansvar for å ivareta alle som ønsker å spille fotball. Det er snart på tide at flere klubber tar inn over seg hva som ligger i dette.

Hils hjem til alle lag å si at Rosenborg - og alle oss i Rosenborg som har mange års erfaring fra fotball - er STERKT motstander av den måten mange klubber i dag opererer på. Sørg for å ha det gøy med fotball, gi et likt tilbud til alle, så kommer også resultatene.

1 kommentar:

Halvor Sveen sa...

Ja dette er viktige kommentarer fra den beste fotballklubben i Norge i moderne tid. Basert på våre erfaringer er det etter mitt syn vanskelig å få øye på de gevinstene vi har fått ved å dele inn i lag basert på heller diskutable sportslige kriterier. Men naturligvis; grunnkravene om gode holdninger og disiplin ligger alltid i bunnen - uavhengig av inndelingskriterier. Mvh Halvor